Maa Sarada Dévi


Maa Sarada Dévi jsem potkala a zamilovala si v krásném chrámu Kumárí Amman, který je na nejjižnějším místě jižní Indie, na mysu Kumárí. Proto se mnou putovala přes celou Indii až do Ostravy a je mojí přítelkyní ve ztišení, klidu a vnímání posvátné ženské spirituality.
Rituály mohou být a nemusí být pouze součástí jógové praxe. Smysl rituálů je stále silný a potřebný, možná na něj v dnešní době až příliš často zapomínáme.
Rituál jako vnitřní ztišení a naslouchání sami sobě na posvátném místě, které je pro nás důvěrným a příjemným zastavením.
Rituály jsou velmi potřebné, ať už podporují naši rodinnou a partnerskou energii a nebo důležitá zlomová období v našem životě. Vyživují energii naší první čakry – tvořit si a hýčkat svůj vlastní vnitřní domov, místo bezpečí, klidu, rovnováhy a síly.

V Indii se věnuje rituálům velká pozornost, už přípravy na rituál jsou důležité a zajímavé. Proto se jich tak rádi účastníme a nasáváme krásnou energii posvátnosti, otevíráme se vibracím zvonků a zpěvů.
I doma si můžeme vytvořit svůj vlastní posvátný prostor, kam se budeme rádi a s důvěrou vracet. Posvátný prostor vykouzlíme pro sebe tak, aby nám v něm bylo dobře. Můžeme vyzdobit svíčkou, vonnou tyčinkou, květinami, obrázkem, soškou, kameny…
Meditace na tomto místě prohlubuje naše vnitřní prožívání, přiblíží nás blíže ke všemu, na co během dne nebyl čas – k našim pocitům, emocím, vlastním potřebám a k našemu léčivému a vědomému dechu.
A jednou možná zjistíte, že posvátné místo vašeho klidu a bezpečí je nejenom v chrámu a nebo u vás doma, ale i někdo hluboko ve vašem vnitřním a klidném středu.
A pak můžete vstoupit kdykoliv a kdekoliv.


Foto: Jarmila Voženílková

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech