Jemný svět vibrací


Vibrace slova, zvuků, ale i myšlenek tvoří energii našeho bytí. Z tohoto středu vycházíme, na něj se ladíme a z něj také tvoříme.
Mluvíme o znečištění vzduchu, vody a země, ale zvukovému smogu nevěnujeme téměř žádnou pozornost. Hluk velkého města, zbytečné hovory často o nepodstatných věcech, telefonování, hlasitá hudba jako kulisa…to všechno jsou vibrace, které už ani nevnímáme, ale přesto nás velmi ovlivňují.
Velký hluk vede ke zvýšení krevního tlaku, k vnitřnímu napětí a nervozitě. Ladíme se na něj tak, že podvědomě zrychlujeme, jsme více aktivní a máme problémy se zklidněním a se spánkem.
Naše vnitřní vibrace potřebují rezonovat v harmonii, potřebují napojení na takový rytmus, se kterým mohou přirozeně splynout a dopřát tělu a mysli klidné a vyrovnané žití a bytí.

Jsou věci, které ve svém životě neovlivníme, ale jsou věci, které pro sebe udělat můžeme.
Ztišit okolní zvuk, méně mluvit a více dýchat, užívat si místa, která mají v sobě ještě stále příjemné vibrační ladění a ztišení. Třeba v přírodě. 
Možná není až tak zajímavé to, co povídáme, ale to, o čem mlčíme.  
Nejenom informace, ale i ticho je velmi důležité pro naši vnitřní komunikaci, pro rozhovor s naším soukromým Já. Učíme se naslouchat, vnímat v jakém prostředí žijeme a co všechno nás obklopuje a co s námi rezonuje.
Vibrace a komunikace jsou tématem 5.čakry v energii znamení Blíženců a v povýšení ve znamení Vodnáře pod patronací planety Uran.
Můžeme komunikovat na jakékoliv úrovni a jakýmkoliv způsobem. Vždy najdeme posluchače, oponenta a nebo někoho, kdo nás svými myšlenkami inspiruje. 
Tvořivosti se meze nekladou.  
Slova, obrazy a myšlenky jsou symboly vibračních esencí.
Věnujme pozornost svému dechu, díky kterému posíláme do světa svoje slova a svoje myšlenky...jemnou jógovou sestavou uvolníme hrudní páteř, kde je schovaná lehkost a také ruce, kterými se k okolnímu světu vztahujeme. 
Meditaci věnujeme vnitřnímu tichu a otázkám, na které nepožadujeme odpověď.


Foto: Jarmila Voženílková

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

O dechu