Jóga a kameny


Moje láska ke kamenům se zrodila už hodně dávno.
Můj pradědeček byl horník, dědeček byl důlní inženýr a jeho sbírka nádherných ametystů provázela celé moje dětství.
Ve škole nás učili, že kameny jsou mrtvé, ale život mě zase naučil, že i kameny mohou být osobnosti. Mají svoje vyzařování, svoje vibrace.
Každý kámen je specifický svým tvarem, svým lomem, svým nalezištěm, obsahem minerálů a svojí barvou. Každý kámen nám něco sděluje a my si ho pořizujeme, protože ho chceme mít ho u sebe, obdivovat, pravidelně čistit a rádi se k němu vracet.
Naše životní období jsou různorodá, někdy je to téma zkoušek a nových úkolů, někdy potřeba se vyladit a napojit na klid a mír v duši.
Jóga mě přivedla k novému poznání, že všechno souvisí se vším a že různé jógové pozice, stejně jako kameny mají svoji energii a svoje vibrace.
I kameny mají důležité místo při praktikování jógy, při relaxaci a meditaci. Přináší nám zklidnění, možnost naladit se na svoje tělo, svoje pocity a emoce. Kameny umí vyladit naši pohodu, pomáhat nám při soustředění, vést nás při meditaci. Kámen je vibrační přehlídkou barev, tvarů, pocitů a představ. Je hologramem, protože každá jeho ploška odráží jiné energetické vyladění a otevírá jiný příběh, ale na to stále stejné životní téma. 
Každý kámen plní svoji roli mediátora naší denní praxe ať už na podložce a nebo bez ní.
Kámen může být vaším přítelem a talismanem a také vaším pomocníkem.
Není potřeba řídit se psaným doporučením a zvířetníkovým znamením, je třeba procítit, co který kámen nám sděluje a jak moc ho potřebujeme.
A pak si ho nechat někde poblíž, pravidelně čistit a napojovat se na jeho krásnou energii.
Vyzkoušejte jógu se svým oblíbeným kamenem, vnímejte jeho vibrace a také jemnou souhru energií jógy, kamenů, vůní, barev…všeho, co podpoří všechny smysly vašeho života.


Foto: Jarmila Voženílková

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

O dechu