Magie každodennosti


Nemusíte mít zvláštní schopnosti ani možnosti na to, abyste uměli čarovat. Celý náš život je kouzelným tvořením a zhmotňováním našeho vnímání a prožívání.
Už ráno, když se probudíme, můžeme začít.
Vybereme si náladu a to, co uděláme jako první. Čím otevřeme den a všechno v něm.
Můžeme si vybrat vzpomínku na včerejší nepovedenou pracovní schůzku, hádku s partnerem a těžkou večeři, po které nás ještě dneska dloube pod žebrem a s tímto nastavením se vysoukat z postele a začít svůj nový den.
Tak nálada nic moc, do toho se vám zasekne kávovar, děti se hádají v koupelně a kocour značkuje nový koberec.
Pak si polijete svetr čajem a jako na potvoru nemůžete najít klíče od auta. Venku prší a deštník jste nechali včera večer v restauraci, kde jste si pochutnávali na předraženém a přepáleném jídle.
V práci jako obvykle, kolegyně dneska mluví moc a více nahlas a šéf se po vás od rána vozí.
Bože, to je pech...
Tajně projíždíte facebook, přečtete si pár politických komentářů a diskuzi pod čarou a zapijete prášek, který by měl uklidnit naléhavé dloubání pod pravým žebrem. A pak narazíte na článek o přivtělených duších a rodinném prokletí.
A je to jasné. Někdo vám blokuje vaši pozitivní energii a komplikuje život. Někdo vás začaroval a vysává. Příznaky vyjmenované v článku sedí docela přesně.
Přihlásíte se na seminář o magii, pak bude odblokování, přidáte pár konstelačních sezení a už v tom jedete.
Nekonečné pátrání po viníkovi začíná.

A nebo můžete začít svůj den úplně jinak. Otevřete oči, uvědomíte si, jak se právě cítíte a rozhodnete se, zda se chcete cítit i nadále bídně a nebo to změníte. Právě teď.
Je to velká výzva, ale celý náš život je jedna velká výzva.
Rozhrnete závěsy a venku prší. Protáhnete se a jdete si udělat kafe. Kávovar stávkuje, uděláte si bylinkový čaj. Po včerejší těžké večeři to bude asi lepší.
Děti se hádají v koupelně, ale jsou zdravé a skvělé. Po vás.
Kocour značkuje nový koberec, koberec srolujete, odložíte na balkon a kocoura objednáte na kastraci. Díky za to důrazné připomenutí vašeho opomenutí.
Nemůžete sice najít klíče od auta, ale tramvaj není daleko a ostatně…už dlouho jste tramvají nejela, tak proč ne.
Když vystoupíte z tramvaje, potkáte starého dobrého známého, vypráví vám o svojí nové prosperující firmě a dostanete zajímavou pracovní nabídku.
To vám hodně zlepší náladu a tady se nám to už začíná překlápět.
V práci jedním uchem posloucháte kolegyni a přemýšlíte, jestli vám budou chybět její rodinné historky a také její skvělý smysl pro humor. Šéf je náročný, ale díky tomu jste se naučila spoustu důležitých věcí a ty se vám v nové práci budou určitě hodit.
Uvaříte si druhý bylinkový čaj, dloubání pod pravým žebrem se uklidnilo a tajně otevřete facebook.
Politické komentáře přeskočíte, jakékoliv diskuze taky a zaujme vás povídání o čarování. Mávnutím kouzelného proutku je prý možné vyčarovat a změnit všechno. A prý ten proutek máme v ruce všichni. A prý není třeba žádného speciálního kurzu ani semináře.
No není ten život báječný?


Foto: Jarmila Voženílková







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech