Pojďme se mít rádi



Poslední Novoluní ve Vahách bylo energeticky náročné a zejména otevřelo jedno ze zásadních životních období. Protože se toto téma objevuje na mých lekcích jógy, ale také na konzultacích, rozhodla jsem se to napsat a poslat dál.
Co se tedy právě odehrává?
Novoluní ve Vahách proběhlo 9.10. v 5,47 hodin letního času, na 15 st.Vah a tomuto stupni Vah náleží sabiánský symbol: „Molo, které potřebuje po bouři zrekonstruovat“.
Velmi symbolické.
Vahám vládne planeta Venuše, která se nyní nachází ve zpětném pohybu (je retrográdní, tedy couvá). Vždy když planeta couvá, má to svůj důvod. Vrací se zpátky a znovu připomíná všechno nedokončené, nedotažené, nezpracované.  
Venuše, která vládne Vahám a také Býku, dostala prostor pro znovupročištění a opravení toho, co jsme v minulosti přeskočili, zanedbali a nebo nevydýchali.
Velmi významná konstelace zejména pro ty, kteří mají ve svém osobním horoskopu zrození retrográdní Venuši a silnou energii Vah a Býka.
Ale i my ostatní můžeme vnímat a prožívat situace, které nás vrací zpátky a připomínají nám, co je třeba dokončit a nebo udělat jinak.
Venuše není jenom o vztazích, ale vztahy tady hrají důležitou roli. Vztahy jsou totiž základem úplně všeho, co děláme, prožíváme, co nás trápí a po čem toužíme.
I na úplném počátku našeho života byl jeden základní a nejdůležitější vztah – náš vztah s maminkou. A od něj se odvíjí všechno další.
Především ten základní vztah vztahů – vztah, který máme sami se sebou.
Jak si sami sebe vážíme?
Jakou máme sami pro sebe hodnotu?
Čím a kým se obklopujeme?

Venuše je také tématem krásných a hodnotných věcí, všeho, co nás povznáší na těle i na duši.
Venuše je garantem našeho otevřeného srdce, protože nejvíce bolavých a těžkých zkušeností nám přináší právě vztahy. Ne ti druzí, ale my sami se nabízíme, jednáme pouze podle toho, jak si sami sebe (ne)vážíme a s jakým záměrem do vztahů vstupujeme.
Záměrů je hodně – prospěch, finanční a podnikatelský úspěch, výhody, protože to tak dělají všichni, protože dávám, abych dostala, protože se to tak má…
Kolik vztahů jsme ve svém životě uzavřeli pouze z čisté lásky?
Kolik záměrů jsme ve svém životě realizovali pro pouhé potěšení z krásy a z čistého srdce?

Venuše která bude až do 31.10. retrográdní, nám všechna tato témata znovu připomíná a otevírá. A protože je ve Štíru, jsou to věci zásadní, hluboce propojené s tématy lásky (sebelásky), hodnot a vztahů v našem rodě.
Stačí prolistovat rodinné album a pochopíme.

Někdy nemůžeme všechno vyřešit, nemůžeme měnit druhé lidi a prosit o přijetí a pochopení. Ale vždy můžeme měnit a vyladit sami sebe.
Proto je toto období skvělé pro všechny výzvy, které k nám přichází. Jsou to naše soukromé a mnohdy hluboké regrese, zejména pokud jsou spojené s pocity uvíznutí a nebo se silnými emocemi.
Nebojme se toho, neuzavírejme se. Naopak -  pojďme harmonizovat a ladit svoje srdce, pojďme o sebe pečovat, pojďme se mít rádi.
Choďme hodně do přírody, obklopujme se krásnými a hodnotnými věcmi, přestavme si byt podle svého přání, upravme zahrádku před svým domem, poslouchejme krásnou hudbu, praktikujme jógu, zvažme svoje dosavadní vztahy a připomeňme si, na jakých základech stojí a s jakým záměrem jsme je vytvořili.
Dopřejme si vše, co léčí potlačené a nevyjádřené emoce, hýčkejme svoje ledviny bylinkami a dělejme všechno s pozorností a s úctou sami k sobě.
Pozorujme naše sny a vzpomínky, pozorujme příhody a příběhy, pozorujme sami sebe a pečujme o svoje tělo.
Nabídněme svým smyslům ty nejvybranější pokrmy.
Bylinky vhodné pro toto období: bříza, kontryhel žlutozelený, zlatobýl kanadský, řebříček obecný, tymián, růže šípková.
Květiny, které lahodí Venuši: kosatec, lilie, jasmín.
Naše Venuše v kuchyni: všechno podzimní ovoce, které roste u nás, vanilka, tymián a kvalitní rýže.
Vibrace kamenů, které ladí energii Venuše: měsíční kámen, růženín, ametyst.
A můj soukromý tip: kouzelný voňavý olejíček Whisper od firmy doTerra, který krásně harmonizuje naši vnitřní ženu s naším vnitřním mužem.
Venuše miluje společné podzimní večery nad dobrým jídlem s těmi, které máme rádi a se spoustou svíček a něžnou hudbou v útulném a vyhřátém pokoji.

Pojďme o sebe pečovat, pojďme tvořit a pojďme se mít rádi…s důvěrou, že  všechno ostatní pak přijde samo.


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech