Slunce ve Střelci a Jupiter


Sluníčko právě vstoupilo do znamení Střelce a tomuto znamení vládne planeta Jupiter. Je symbolem hlubokého nádechu, nových možností, štěstěny, ale také nových životních náhledů a příznivých životních změn.
Po náročném Dušičkovém období můžeme na chvilku vydechnout, ale je dobré si připomenout, že nic není zadarmo a všechno v našem životě přichází až tehdy, kdy my sami to dovolíme. Můžeme čekat na změny a šťastné náhody v nějaké dobře vyhřáté čekárně, ale to může být taky na hodně dlouho. Pokud rádi čekáte a přitom mlsáte pozitivní afirmace, pokud milujete povídání o tom, jak to jednou bude báječné a skvělé, stačí jenom vydržet, tak já to respektuji.
Ale je velmi dobré si připomenout, že Jupiter nám nedovolí expandovat za staré struktury vytvořené Saturnem a nové struktury si můžeme vytvořit jenom my sami. Tvoříme je na základě našich životních přesvědčení a postojů.
Jenom nově uchopená energie našeho Saturna buduje nové životní struktury, ve kterých pak můžeme využít přízně Jupitera a tvořit naši novou identitu, naše nové plány a naše nová nastavení ke všemu, co se v našem životě odehrává.
Staré struktury tvoříme nevědomě ve spolupráci s naším Saturnem podle rodinných programů a našich komplexů, nové struktury si můžeme nastavit podle svého vlastního přesvědčení a to je téma našeho solárního vědomí a sebevědomí.
Nové struktury tvoříme také napojením na energii vlastního srdce, jeho emocionální inteligenci, jemnost a citlivost k nám samotným. A to je téma intuice a také naší citové a emoční výbavy.
Vše, co se děje okolo nás, není podstatné. Podstatné je to, co se odehrává v nás, jak to cítíme, jak to vnímáme a co s tím uděláme.
Hněv je projevem staré a už nefunkční Saturnské struktury. A přitom my sami jsme se kdysi dobrovolně uzavřeli, ohraničili, sami sobě jsme dali podmínky, vytvořili blokádu a upevnili strachem. A my se zlobíme na druhé a na celý svět. Ale přitom je to naše vlastní rozhodnutí, že to tak musíme mít, že to tak musíme vnímat a prožívat.
 
Na obrázku je moje oblíbená bohyně Hekaté. Její moudrost, když ji potkáváme na naší životní křižovatce a kdy nám připomíná, že v tomto důležitém životním okamžiku máme zavřít oči, naslouchat vyšší moudrosti a vnímat srdcem. Jenom naše srdce a naše intuice zná odpovědi, naše přání a také naše schopnosti, naši odvahu a sílu, když se rozhodneme.
Pokud zabloudíme, požádejme Hekaté. O novou cestu, o správnou volbu a o dobré společníky, kteří nás budou na nové cestě provázet.
Hekaté nám také připomíná, že pokud preferujeme snadnou cestu, nemusí to být ta správná.
Tam kde máme v osobním horoskopu Hekaté, tam je místo, kde často bloudíme, přešlapujeme a možná se i točíme v bludném kruhu.
Ale je tam i šance, že právě v tomto bodě, v tématu onoho astrologického domu ve spolupráci s dalšími planetami a světly se můžeme jednou probudit a nechat minulost za sebou.
Pokud budeme odvážní, pokud budeme naslouchat sami sobě, svým přáním a svojí intuici, pokud budeme dobře vnímat dobrotu a sílu našeho srdce.
Pak můžeme přijmout dary Jupitera v nových strukturách pevných hranic, které nám k tomu připraví nově uchopená energie Saturna.
S vědomím, že jsme to jenom my sami, kdo dáváme kvalitu svému času.
 
 
Foto: Jami Voženílková
 
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech