Rodová paměť a Novoluní v Raku



Klid před bouří je očekáváním Novoluní v Raku. Všechno co potřebovalo být prožito a osvětleno v hlubokých vodách našich prožitků a emocí je uzamknuto a přetrvává zdánlivý klid a pohoda.
Není vhodný čas pro zveřejnění, protože nastane tma. Jenom my hluboko v sobě tušíme a cítíme, co ještě nedostalo prostor a život, co jsme zavřeli a schovali pod nánosy strachu a slušného chování.
Rak je téma naší citové a emoční výživy, kterou sytíme nejenom sami sebe, ale také všechny blízké okolo nás. Možná si ještě pamatujete situaci z dětství, kdy jste potřebovali vyslechnou, obejmout a přitulit. A místo toho přišla rada, napomenutí a naprosto racionální doporučení.
Možná si to tak děláte sami sobě dodnes.
A energie Raka i Novoluní nás vrací k našemu dětství, protože jsou symbolem tmy, počátku a zrodu něčeho nového, ale ještě nevíme čeho.
Jak moc důvěřujeme svým instinktům a jak moc se bojíme obejmout a přitulit sami sebe?
Co zůstalo zapomenuto a odsunuto v našem citlivém Já a je schováno pod nánosy zdánlivého pochopení a pořád dokola odpouštění?
Co si stále ještě dnes racionálně zdůvodňujeme, aniž bychom naslouchali svému zapomenutému dětství, které už tolikrát bylo opomenuto a přehlíženo?

Západní astrologie klade důraz na Slunce. V čem máš Slunce? Jak máš postavené Slunce?
Slunce jako autentické Já, ovšem Slunce jako maska. Není nic, co bychom s trochou nácviku a potřebnou vůlí nedokázali zahrát a předvést ostatním.
To víš, já jsem ten Beran…
Ovšem védská astrologie klade důraz na postavení Luny. Luna symbolizuje duši, její hluboké potřeby a prožitky a také naši citovou a emoční paměť.
Duše jako citlivé téma nejenom našeho života, ale i života předešlých generací, kde spousta citových a emočních zranění dokáže zablokovat životadárnou energii a emoční otevřenost.
Energii Slunce je možno zahrát, předvést tak, jak vyžaduje situace.
Ovšem to jak se cítíme, jak se projevujeme ve vypjatých citových a emočních situacích, zahrát nedokážeme. Tady prožíváme a jednáme ve vleku rodové paměti a nejenom sami sobě tak ukazujeme svoji osobní pravdivost a autentičnost.
Při Novoluní se setkává Slunce s Lunou a tentokrát v Raku. Luna je ve znamení Raka doma. Domov, vzpomínky, minulost, matka, mateřství, city, emoce, intuice...
Krásný okamžik pro naše hluboké zvnitřnění, sebepřijetí a obejmutí.
Nakolik to ještě umíme a nakolik se opět přizpůsobíme?
V klidu a samotě našeho přemítání, v nočním čase pro naši duši a v tichém návratu nejenom k našemu dětství, kde zůstalo mnoho opomenutého a neprožitého.
Kdo má tu odvahu?



Foto: Jarmila Voženílková

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech