Meditace s vůní



Meditace může mít spoustu podob a v tomto uspěchaném čase doporučuji meditaci s vůní červeného pomeranče.
Vždy si dopřejte kvalitní organické olejíčky. Sama si je vozím z Indie a i tam si pečlivě vybírám. Mám už mnoho roků éterické oleje, které voní stále hezky a pořád mají svoji živou jiskru.
Vůně z červeného pomeranče je vůní štěstí, radosti a podpory do čehokoliv, zejména tehdy, kdy máme pocit, že nám chybí energie a odhodlání.
Vůně červeného pomeranče má v sobě schované teplo a slunce, tedy právě to, co v současné době často postrádáme. Jeho energie je jiskřivá a nabíjející.

Pokud začínáte s meditací, pak doporučuji 5 až 10 minut denně, a teprve později čas pomaličku prodlužovat. Meditace by vám měla být příjemná, měli byste se na ni těšit a výborný čas pro meditování je brzy ráno a nebo večer před spaním. A samozřejmě kdykoliv, kdy budete cítit potřebu věnovat se sami sobě.
Můžete si sednout do vzpřímené pozice a nebo si lehnout. Pokud si lehnete, riskujete sice spánek, ale pokud přijde, pak si ho vaše tělo vyžádalo a vůbec bych to neřešila. Jenom to pak nebude meditace, ale hluboká relaxace J.
Nejdříve uzemněte svoje tělo přes pocit zaboření sedacích kostí do země, vleže prociťte váhu svého těla na zemi a také si uvědomte všechny části těla, které se země dotýkají.
Než zavřete oči naneste kapku éterického oleje na zápěstí tam, kde pulzuje váš tep a otřete o druhé zápěstí.
Pak zhluboka nasajte vůni oleje a zavřete oči.
Jemně vytáhněte páteř vzhůru za temenem hlavy, uvolněte ramena, všechno napětí v obličeji a také uvolněte nohy a břicho.
Vaše tělo je vzpřímené, ale uvolněné.
Nechejte vůni prostupovat svým tělem, svými smysly, svým vědomím.
Jenom dýchejte a pozorujte, jak se cítíte.
Pokud cítíte neklid a máte příliš mnoho myšlenek, pak se zavřenýma očima opět nasajte vůni oleje na zápěstí a pokračujte v meditaci.
Dýchejte a zůstaňte sami se sebou a jenom pozorujte, co k vám přichází…
zvuky, myšlenky, nápady, pocity, potřeby těla…
Na závěr meditace se jemně protáhněte a nechejte ještě chvíli oči zavřené.
Dopřejte si chvilku času, aby mohly doznít vaše pocity a uvědomte si, kde jste, v jaké pozici meditujete a jak se ve svém těle cítíte.
A teprve potom a pomaličku se vraťte k tomu, co na vás čeká, co plánujete.
Vůně na zápěstí vám bude ještě dlouho připomínat chvilky meditace, ztišení a uvolnění. Stačí si kdykoliv přivonět.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech