Léto je čas radosti



Léto milují děti a nejenom proto, že jsou prázdniny, ale také proto, že nastal čas toulání, objevování a čas nekonečného volna.
Léto miluje i vaše vnitřní dítě.
Dopřejte svému vnitřnímu dítěti prázdniny, naučte ho znovu prožít to, co dříve nestihlo a po čem se mu stále stýská.
Vezměte svoje vnitřní dítě na výlet. Láskyplně mu odeberte mobil a počítač a řekněte mu, ať se dívá okolo sebe, ať prožívá bdělé okamžiky přítomnosti a nechá se okouzlit přírodou, starým hradem a nebo zrovna tím, co ho zajímá.
Nechejte ho zapomenout na čas a nevyluxovaný obývák, dejte mu prostor, aby si vzpomnělo na to, co ho vždycky těšilo a po čem toužilo.
Volný čas na radost z tvoření, kdy si jen tak hraje, zkouší a nemá potřebu hodnotit a soutěžit.
Třeba jsme kdysi toužili jen tak ležet v trávě a pozorovat modrou oblohu se spoustou mraků, třeba jsme chtěli pouštět letadýlka, malovat obrázky, vymyslet důležitý přístroj a nebo si povídat s kamarády.
Třeba jsme kdysi chtěli a už nestihli naučit se háčkovat, vyšívat, pěstovat květiny, číst zajímavé knížky vleže na břiše s talířem právě napečených buchet.
Třeba jsme toužili přespat někde u lesa a koukat na hvězdy, v noci se koupat v rybníku a nechat se unášet tajemnou fantazií pohádkových příběhů.
Dospělí vždy najdou argumenty, proč to či ono nejde, proč je to divné, bláznivé a nebezpečné.
A my jim uvěřili.
Možná jsme příliš rychle dospěli a stali se příliš brzy vážnými a váženými.
Uvařte svému dospělému kafe a nechejte ho odpočívat a užijte si svoje léto v radosti splněných dětských přání, po kterých tam někde hluboko v duši stále toužíte.



Foto: Jarmila Voženílková

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech