PoÚplňkový splín


PoÚplňkový splín...i tak by se nám mohl představit dnešní den. Mlha, tma, chladno a ticho.
Možná, že včerejší Úplněk osvítil něco, na co jsme už dávno zapomněli, otevřel staré rány a možná to stále bolí.
Možná si říkáme, že zima bude dlouhá a nekonečná a tak zoufale nám chybí světlo, ve všech jeho podobách.
Minulý týden jsme si na jógové terapii povídali o realitě, o tom, že existuje spousta realit a záleží jenom na nás, jakou si vytvoříme. Záleží na našem přístupu, na naší náladě a to vše je podmíněno způsobem, jakým jsme se naučili přijímat a nebo odmítat to, co vidíme, slyšíme a cítíme. A jak je důležité najít v sobě odvahu, vidět a prožívat věci jinak, než jak jsme se naučili od svých rodičů a od svého okolí.
Zvyk má železnou košili, ale my jsme tvůrci svého života.
I když je smutný a náročný den, neodmítáme pocity a emoce, které prožíváme, ale zkusíme si rozsvítit malou lampičku. Může mít spoustu podob: dobrá káva, milé setkání, teplý a útulný domov s našimi blízkými, zajímavá knížka, na kterou máme konečně čas, více odpočinku a více teplého čaje.
Tinktura z hořce a nebo zeměžluče, abychom se naučili přijímat a zpracovat i hořkost života a abychom se dokázali vracet do svojí životní síly a podstaty.
Bylinkový čaj pro harmonizaci ledvin, abychom vybalancovali pocity smutku.
Smutný film a dojímavá hudba, abychom dali průchod emocím.
A také procházky přírodou, kdy pozorujeme usínající přírodu a připomínáme si, že jsme její součástí a jsme také součástí jejího cyklu a nic netrvá věčně.
Krásný podzimní čas.





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

O dechu