Cesta vody


Pokud připustíme, že svět není jenom fyzický, že je vzájemně provázaný v jemnohmotných energiích našich činů a jejich důsledků, pokud si uvědomíme, že jsme součástí přírody a že i zvířata mají svoji duši, pak pochopíme, že kdykoliv jednáme proti zákonům vzájemné úcty a lásky, pak ubližujeme nejenom druhým, ale především sami sobě.
Pokud pochopíme zákon rovnováhy, nemůžeme dopustit, aby jedni žili a přežívali na úkor druhých.  Protože princip vyvážení vždycky všechno srovná, ale mnohdy pak i za cenu velkého utrpení a velkých ztrát.
Pokud si umíme představit, že jsme všichni nějakým způsobem ve vzájemném vztahu a nikdy nevíme, co si vzájemně dlužíme, pak nemůžeme páchat zlo a ubližovat druhým.
Pokud milujeme svoje vlastní děti, pak nedokážeme ubližovat dětem, které patří někomu jinému.
A pokud se nepovzneseme nad svoje vlastní sobectví, svoji vlastní touhu ovládat a ničit – ve jménu čehokoliv, pak budeme sami ovládáni a zničeni.
 
Nádherný film s poselstvím pro tento čas, ze kterého si každý odnese to, co právě potřebuje. Přála bych si, abychom si uvědomili, že některé změny mohou být nevratné a že ještě málo se umíme propojit se svojí vlastní hlubokou moudrostí a intuicí. Protože kdybychom to uměli, kdybychom jenom připustili, že máme v sobě touhu tvořit, ale i touhu ničit a že záleží jenom na každém z nás, pak by byl svět daleko lepším místem pro všechny.
 
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech