Předjaří a Saturn v Rybách


Předjaří je krásné a nadějné období, ale také náročné.
Už není zima a ještě není jaro. Je to takové něco mezi nocí a dnem, mezi výdechem a nádechem, mezi umíráním a vzkříšením.
Dlouhá zima nás vyčerpala, chybělo sluníčko a teplo, utratili jsme spoustu energie za naději, že bude lépe.
Je třeba se vyladit a posílit na nejdelší tmu před svítáním.
Skvělý čas na očistu a třídění toho, co s námi půjde dál a co zůstane za námi.
Podporujeme svoje těla, dodáváme jim vitamíny, očišťujeme je, praktikujeme půsty a odpočíváme. Chodíme do přírody a pozorujeme, jak se probouzí. Už to je samo o sobě povzbuzující a velmi příjemné.
Příchodem Saturna do znamení Ryb ztrácíme svoje iluze a hluboké propojení. Je dobré si připomenout, že zlo je vždycky hlasité, hrubé a neotesané. Protože i zlo má svoje vlastní strachy a snaží se je překřičet.
Buďme občas sami. I se svým strachem a se svými úzkostmi. Ve svém útulném soukromí, v meditaci a rozjímání, co by, kdyby. Když se ztišíme, zaslechneme svůj vnitřní tichý hlas, který přehluší všechny obavy a strachy o tom, že se něco nepovede.
Protože jak říkával můj oblíbený astrolog Boris Jaroš: „Když vám někdy něco nevyjde, buďte šťastni. To je boží ochrana. Protože kdyby se vyšlo tak by to byl pěkný průšvih.“
A tak v té naději, že všechno jede podle nějakého přirozeného řádu, že ne všechno můžeme pochopit a přijmout, že všechno má svůj smysl a důvod, nabíráme sílu pro nový život, pro nový začátek.
 
 
Foto: včera v polském městě Racibórz
 
 
 
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech