Jupiter v Býku


 …odkládáme všechny nadpozemské anděly a jejich informace a vracíme se na Zem. Přestáváme naslouchat druhým a jejich bláznivému proroctví, obracíme pozornost zpátky k sobě samotným a ke svému tělu. Znamení Býka materializuje, konkretizuje a uvádí do hmoty. Naše přání, naše představy a naše sny.

Nyní je skvělá příležitost plnit si svoje představy o tom, co bychom chtěli a jak bychom to chtěli. A náš nejbližší spojenec je naše tělo. Tělo s námi nepřetržitě hovoří, ve dne v noci. Nikdy nám nelže, stačí mu naslouchat. Ovšem my jsme se naučili obracet pozornost k vnějším záležitostem a dějům, nasloucháme druhým a sledujeme jejich životní příběh, protože jsme zapomněli, že máme ten svůj. A pokud ho zapomeneme žít, tělo nás k němu nasměruje.

Především myšlenky a emoce, tolik důležitá znamení jsou vždy ukrytá v našem těle.
Jak se máme?
Jak se nám daří?
Jak se cítí právě teď malíček na naší levé noze?
Jak se nám dýchá?
Kolik volného prostoru máme sami pro sebe a ve svém těle, v jógové pozici…a ve svých vztazích?
Jak voní nedělní odpoledne? 
Kde konkrétně v těle cítíme nepohodu a jaká emoce ji symbolizuje?
A co s tím uděláme?
 
Učíme se na lekcích jógy, jak si naslouchat, jak luštit odkazy našeho těla a jak se v něm cítit dobře.
Jóga nepodporuje seriál o hormonech, o zdravých kyčlích, o plochém břichu…jóga je komplexní záležitost a připomíná nám, že jsme harmonický celek všeho dohromady. V jedné jógové pozici můžeme podpořit svoje tělo, ale i svoji pružnost, psychickou pohodu a emoční čitelnost. Pokud tedy praktikujeme jógu a pokud necvičíme s cílem napravit jednu část těla a jednu část našeho života. Protože všechno souvisí se vším…
…naše ploché břicho, naše hormonální pohoda, naše seberealizace a sebevyjádření v krční čakře, ale i naše harmonické vztahy a sebeúcta.
Jupiter v Býku nás vrací na zem, na tu úrodnou půdu, kde můžeme tvořit, realizovat (se) a zhmotňovat. Učí nás smyslnosti a zdravému sobectví (děsné slovo, ale jiné mě nenapadlo), protože tam někde hluboko víme, že pokud nebudeme šťastní a spokojení my sami, pak štěstí a spokojenost okolo sebe nenajdeme.
Ani ve filmovém seriálu, ani ve vzkazech od hvězdné rodiny, ani v napodobování druhých a přebírání jejich zaručených skvělých receptů.
 
Odpovědi na svoje otázky najdeme ve svém těle, ve svém životě a ve svých vztazích. Protože toto všechno jsme si vytvořili my sami a pokud se v tom necítíme dobře, je čas to změnit.
Ne bláznivé fantazírování, odevzdávání, teoretické rozebírání a zdůvodňování, ale konkrétní kroky a konkrétní změny.
Právě teď.
 
Čím začnete? 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo

Zatmění na Uzlech