Zatmění na Uzlech


Možná záhadný nadpis, možná že ten, kdo ví, se nediví.
Jsme v období mezi zatměním Luny v energii Vah, které už proběhlo, a právě se blížíme k zatmění Slunce v energii Berana.
Osa Beran - Váhy, kde se momentálně nachází Lunární Uzly (naše minulost a naše budoucnost – velmi jednoduše řečeno) přináší rozpor mezi energií klidu, harmonie a elegance (všeho druhu) a Beranskou potřebou si za každou cenu prosadit to svoje a nejlépe všemi dostupnými prostředky. I nečestně, nemorálně, agresivně.
Zatmění může vypadat tak, že vám někdo zakryje oči a nutí vás jít dál. Vypne vaše instinkty, pocity a sází na vaše nevědomé potřeby, komplexy a potlačované touhy. Pokud je to dobrý manipulátor, určitě se mu povede vás zneužít pro svoje vlastní cíle a ambice.
Zatmění, to nejsou věci okamžiku, to jsou často chvíle, které vynesou na povrch velmi stará zranění, velmi bolavé okamžiky v našem životě,  kdy jsme nedostali to, co jsme chtěli a potřebovali a ono hluboké zranění si neseme dál. Pečlivě ukryté, zamaskované a čekající na svůj okamžik katarze.
Nevědomost je ten pilíř, o který se to všechno láme.
Nevědomost je ta rozbuška, kterou máme v ruce, aniž tušíme a jenom čekáme na ten správný okamžik, abychom ji odjistili a odhodili tam a k tomu, kdo za to všechno může. Aniž bychom tušili, že všechno má svůj čas a vývoj, že ten kdo nás momentálně dráždí a nasírá, nemusí být ten, kdo za to všechno v našem nespokojeném životě nese zodpovědnost. 

Letitá zranění a naše vnitřní komplexy čekají na odšpuntování, protože si potřebujeme už tak dlouho ulevit, tak dlouho čekáme na tu svoji „pravdu“, za kterou se teď vydáváme do boje. Beran – Mars, Chiron v konjunkci se Sluncem…a další aspektace blížícího se zatmění Slunce.
Skvělý čas pro pomstu a naši vnitřní úlevu. Ach, to bylo úžasné, teď jsme to všem natřeli, teď jsme to všem ukázali a dokázali.
Beran je velmi instinktivní energie. Beran reaguje na první našlápnutí, Beran je válečník.
Nikdy nemůžeme považovat astrologické konstelace za časově ohraničené záležitosti, vždycky se tyto události odehrávají v předstihu a pokračují i dále. Však někdo ten čurbes musí uklidit, někdo musí nést důsledky a někdo se potřebuje radovat z vítězství. Toto vítězství má často hořkou příchuť, protože jsme se nechali ovládnout svými hlubokými a dlouhodobě neřešenými pocity hněvu, křivdy a nedostatečnosti.
Naše komplexy mají velkou moc a sílu, stojí na nich často nejenom politická rozhodnutí, ale také rodinné a osobní sváry a konflikty.
Psala jsem o nevědomosti. Tam je ten klíč. Pokud rozumím sama sobě, pokud vnímám, k čemu mě ta či ona situace nutí a pokud jsem v kontaktu se svými morálními hodnotami, pak se nenechám stáhnout do katarze, do konfliktu a do situace, která často nic nevyřeší, naopak.
Proto bychom měli být v těchto časech velmi pozorní a obezřetní – sami k sobě.
Jsou Velikonoce, už třetí den je obloha ocelově šedá a všichni cítíme tu zvláštní energii neklidu. Kromě toho, že máme ucpaný nos a rozfoukanou zahrádku.
 
Sledovala jsem krásný seriál Bible: Příběh o Mojžíšovi. Kromě skvělé výpravy, kromě silného příběhu a záběrů z mého oblíbeného Sinajského poloostrova, jsem velmi pozorně poslouchala doplnění příběhu historiky a odborníky různých náboženství.
Velmi hezky tam jeden z mužů říká, že často očekáváme, že uděláme zásadní rozhodnutí a další změny budou následovat. Ale že k tomu nemůže dojít, pokud tato změna neproběhla především v nás samotných.
Beranská energie je mi velmi blízká (mám v tomto znamení svoje osobní planety) a proto vím, co dokáže (i co já sama často dokážu). A právě to mě vede k opakované sebereflexi, k revizi mých vlastních rozhodnutí a k trpělivosti.
Ale energii Berana máme ve svých nativitách všichni. Jenom často potlačovanou, zrcadlící, neprožitou. Možná i proto, že naši rodiče z nás chtěli mít usměvavé, příjemné a nekonfliktní osůbky, které má každý rád. Jo, je to pohodlné, na druhou stranu jsme ztratili přístup ke svému vnitřnímu válečníkovi a tedy s ním nemůžeme komunikovat a nemůžeme ho kultivovat.
 
Proto v této době stáhněme pozornost z vnějších situací, zkroťme svoje vnitřní pudy a potřebu někomu něco dokazovat.
Věnujme se sami sobě. Dodejme si to, co nám schází, co potřebujeme, abychom byli celistvější, pozornější a vědomější.
 
Přeji krásný čas a odvahu k tomu, abychom si dovolili nahlédnout sami do sebe a věnovat tuto pozornost a energii především našemu vlastnímu osobnímu uzdravování - Vzkříšení.
 
 
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mutace

Hmota a světlo